Nya Claris FileMaker 19.6

Uppdatera till FileMaker 19.6 i dag. Den nya versionen innehåller viktiga funktionsförbättringar och fler än 100 buggkorrigeringar.

Få en gratis provversion

FileMaker 19v6

Nya utvecklarverktyg som gör er ännu mer produktiva och effektiva.

Claris FileMaker 19.6 fortsätter att leverera viktiga förbättringar av prestanda, säkerhet och tillförlitlighet, inklusive stöd för de senaste operativsystemen från Apple – macOS Ventura, iOS 16 och iPadOS 16. Dessutom får du ännu fler nya verktyg som hjälper er att lösa de kniviga problem som påverkar er affärsverksamhet.

Bättre kontroll med automation.

Få bättre kontroll och högre dataintegritet med automation.

 • Transaktioner.Säkerställ bättre dataintegritet med stöd för transaktioner. Använd script och gör buntvisa ändringar i poster och återställ automatiskt till en tidigare version om ett fel inträffar under åtgärden. Den här funktionen är idealisk för redovisning, fakturering och andra finansiella appar där det är viktigt att ändringarna i en grupp av poster görs samtidigt. Använd transaktioner för att skapa, redigera och ta bort postuppsättningar.

Tidsbesparande administrationsverktyg.

Få tidsbesparande verktyg för att förenkla för utvecklare att hantera och administrera sina anpassade appar.

 • Säkerhetskopiering med tom kopia.Skapa snabbt en tom kopia av din app som delas från FileMaker Server utan att först säkerhetskopiera data eller verifiera filen. Med det här alternativet kan utvecklare spara tid om de bara behöver en tom kopia och inte vill vänta tills en större fil har säkerhetskopierats.
 • Administratörsroller.Få mer finkornig kontroll över databaserna med de nya administratörsrollerna. Med den här funktionen kan du administrera en delmängd av de tillgängliga databaserna med hjälp av ett särskilt användarnamn och lösenord, inklusive en vald delmängd behörigheter.
 • Stöd för ytterligare databas- eller containermapp.För bästa praxis vid delning medger FileMaker Server Admin Console och FileMaker Admin API nu konfiguration av en andra, extra databasmapp, en andra containerdatamapp och möjligheten att säkerhetskopiera filer i en andra containerdatamapp.

Starkare säkerhet och autentisering.

Få mer fingradiga säkerhets- och autentiseringsfunktioner för att säkerställa att deras appar är skyddade och privata.

 • Stöd för inloggning med Apple.Apple är nu en av de OAuth-identitetsleverantör som stöds, förutom Amazon, Google och Microsoft Azure Active Directory. Konton skyddas automatiskt med tvåfaktorsautentisering.
 • PKI-autentisering.FileMaker Admin API kan valideras via PKI-autentisering, vilket innebär att administratörer kan använda en genererad webbtoken i stället för ett användarnamn och tillhörande lösenord. Dessutom kan andra program använda FileMaker Admin API utan att ges administratörsinloggning med full åtkomst till FileMaker Server.
 • Begränsa Admin Console efter IP-adress.För att minska riskerna för en totalsökning innehåller FileMaker Server Admin Console och FileMaker Admin API alternativ för att begränsa åtkomst till Admin Console efter IP-adress.
 • Skydd mot obehörig åtkomst.Filtrera databaser är nu aktiverat som standard, vilket kräver autentisering med inloggningsuppgifter för att visa filer på FileMaker Server. Den här förbättringen kan också användas av FileMaker Data API.

Fler funktioner och OS-uppdateringar.

 • FileMaker 19.6.1 har stöd för de senaste operativsystemen från Apple: macOS Ventura, iOS 16 och iPadOS 16.
 • FileMaker WebDirect har nu stöd för upp till 600 samtidiga användaranslutningar på Ubuntu Linux.
 • Förbättrad CSS-cachelagring i FileMaker WebDirect optimerar prestanda för automatisk storleksändring av layouter och Java-webbpublicering.
 • OpenSSL 3.0.7 stöds nu.
 • Mer än 100 buggar har åtgärdats i FileMaker 19.6.1-plattformen.

Vill du läsa mer om alla nya funktioner i FileMaker 19.6?

Klicka här ›

Visa fler nya funktioner i FileMaker 19:

Plocka in tillägg genom att dra och släppa dem.

Koppla ihop robusta appar snabbare än någonsin. Det är ett helt nytt sätt att enkelt lägga till fler funktioner i apparna.

Lägg till funktionsrika tillägg.

Dra och släpp tillägg som kanban-bräden, fotogallerier, streckkodsgenerator, kalendrar med mera.

Visa en kort demo.

Lär dig att snabbt koppla in nya funktioner i dina appar
med hjälp av tillägg.

Utforska Claris Marketplace.

Hitta och använd en mängd tillägg som skapats av professionella Claris-partner.

”Upplevelsen att dra ett tillägg till layouten och se det komma till liv tar andan ur mig. Det här lär skapa en explosion av kreativitet som vi inte har sett sedan FileMaker 7.”

Todd Geist Proof+Geist

Todd Geist

Utöka plattformen.

Skapa kraftfulla, moderna appar med hjälp av färdiga JavaScript-bibliotek eller din egen, anpassade kod.

JavaScript och FileMaker-script.

JavaScript i en webbvisare och FileMaker-script kan kommunicera direkt. De kan båda anropa den andra och skicka information mellan varandra.

Bädda in JavaScript direkt i dina appar.

Införliva sådant som kartor, animerad grafik, datavisualisering med mera.

OData.

Integrera enkelt FileMaker-data i dina andra appar och tjänster med den populära REST-baserade integrationsstandarden OData – nu även för Windows och macOS, i tillägg till Linux.

Stöd för Livetext och QR-koder.

Utöka dina funktioner för datainsamling. Lägg till data från QR-koder och Livetext från bilder i dina FileMaker-filer (tillgängligt med de senaste operativsystemen från Apple).

Cris Ippolite

”I FileMaker 19 gör det inbyggda JavaScript-stödet anpassad implementering enklare än någonsin, och nya tillägg gör att du kan addera hundratals timmar av JavaScript-programmering i apparna genom att endast dra och släppa. Alla hyllar demokratiseringen av kod! JavaScript-stöd i FileMaker 19 gör hela skillnaden.”

Cris Ippolite iSolutions

Få mer prestanda och tillförlitlighet.

Förbättringar i prestanda och tillförlitlighet ger en modern infrastruktur som uppfyller IT-kraven.

Stöd för Ubuntu 20.04.

Linux i storföretagsklass med stöd för Ubuntu 20.04 LTS i Claris FileMaker Server. Med stöd för de senaste biblioteken från tredje part, säkerhetsfunktioner och prestandaförbättringar.

Spara en kopia som XML.

Skapa blixtsnabbt XML-representationer av dina FileMaker-filer på FileMaker Server. Bättre automatiseringsfunktioner, detaljerad spårningsgranskning med versionshantering och enklare integrering med utvecklingsverktyg från tredje part.

Vince Menanno

“Spara en kopia som XML på FileMaker Server är en stor förbättring för utvecklarproduktiviteten. Vi provade med en halvstor lösning som skapar en XML-fil på 73 MB. Det tar runt 9 minuter att spara den lokalt. Att köra den på servern tar dock bara 3,6 sekunder. Det är en enorm tidsskillnad!”

Vince Menanno Beezwax Datatools, Inc.

Claus image

”Livetext-lösningen är fantastisk för våra Mac- och iOS-användare – särskilt när iPhone används för att samla in data ute på fältet. Det har aldrig varit så enkelt att få in text i lösningar.”

Claus Lavendt DataManix

Mobil AI. Smartare appar.

Lås upp potentialen i dina data och öppna för rika användarupplevelser med AI och maskininlärning för smartare appar.

Core ML-stöd.

Kör maskininlärningsmodeller på din enhet för bildklassificering, attitydanalys, objektidentifiering med mera.

Stöd för Siri-genvägar.

Använd rösten och FileMaker Go och FileMaker Pro för att automatiskt söka efter poster, köra rapporter på specifika datum, skicka bifogade filer via e-post, uppdatera lagersaldot, modifiera filer som är lagrade i containerfält med mera.

Taggavläsning med NFC.

Få snabbt information om taggade produkter, navigera till en viss artikel i en databas eller checka in på en kiosk.

Testa det!

Provkör FileMaker Pro kostnadsfritt i 45 dagar.

Kontakta oss.

Prata med en Claris-säljare om ett anpassat licensieringsabonnemang.

Använd Claris Connect

Koppla ihop med alla era lokala och molnbaserade appar.

Hitta resurser.

Upptäck översiktsvideoklipp, självstudier, infografik med mera.