Claris
FileMaker 19

Wat is er nieuw voor het
Claris Platform

Krijg een gratis proefversie

Meer kracht. Geen beperkingen.

Claris FileMaker 19, het open low-code-platform voor professionals, kan door ontwikkelaars worden uitgebreid met directe JavaScript-integraties, add-ons die ze kunnen slepen en neerzetten, mobiele AI en meer. Bovendien ondersteunt FileMaker 19 moderne implementatieopties en biedt het aanzienlijk verbeterde prestaties, stabiliteit en beveiliging. We hebben alle implementatieopties (Windows, Mac, Linux en cloud) gemoderniseerd, zodat uw bedrijf gebruik kan maken van de beste tools.

 • Native Apple Silicon ondersteuning. Claris FileMaker Pro en Claris FileMaker Server zijn de eerste low-code, universele macOS-binaries die twee keer zoveel prestaties bieden.
 • Ondersteuning voor Microsoft Edge. FileMaker maakt nu gebruik van de recentste Microsoft Edge WebView2-besturingselementen, wat potentiële beveiligingsproblemen wegneemt en volledige FileMaker-uitbreidbaarheid in Windows garandeert.
 • Ondersteuning voor Ubuntu Linux. Ubuntu staat bekend om zijn responsiviteit, ondersteuning op bedrijfsniveau, stabiliteit en beveiliging en is ook nog een van de meest betaalbare open-source-distributies op de markt.
 • Updates voor Claris FileMaker Server en Claris FileMaker Cloud. Profiteer van verbeterde prestaties, stabiliteit en beveiliging, plus extra verbeteringen van de logviewer, de FileMaker Admin API en meer.
 • Quickstart-ervaring. Bekijk een preview van onze nieuwe no-code app-bouwer. U hoeft enkel velden naar de lay-out te slepen: FileMaker maakt relaties, voegt onderste navigatiebalken toe en meer.
 • Add-ons slepen en neerzetten. Biedt een eenvoudige manier om uitgebreide functionaliteit toe te voegen aan uw apps, zoals agenda's, kanbanboards, grafieken, streepjescodes, fotoalbums en meer.
 • JavaScript-bibliotheken.Gebruik pakketten van kant-en-klare JavaScript-bibliotheken. Om uw apps te moderniseren met gegevensvisualisatie, kaarten, agenda's en meer.
 • Slimmere apps met AI. Maak gebruik van Core ML (machine learning) en de mogelijkheid om NFC-tags te scannen.
 • Automatiseer taken met Opdrachten Voer scripts voor automatisering uit in FileMaker Pro en FileMaker Go om dagelijks terugkerende taken te stroomlijnen. Gebruik de Opdrachten-app of Siri-stembesturing om opdrachten uit te voeren.

Meer implementatiemogelijkheden.

Maak gebruik van de nieuwste tech in uw oplossingen.

Systeemeigen ondersteuning voor Apple Silicon.

Claris FileMaker Pro en Claris FileMaker Server zijn nu universele low code macOS-binaries. Deze zijn geoptimaliseerd voor computers met Apple Silicon, maar bieden ook indrukwekkende snelheid op Macs met Intel-chips.

Ondersteuning voor Microsoft Edge.

FileMaker maakt nu gebruik van de recentste Microsoft Edge WebView2-besturingselementen, wat potentiële beveiligingsproblemen wegneemt en volledige FileMaker-uitbreidbaarheid in Windows garandeert en waardoor u verbeterde weergave van uw PDF-bestanden krijgt.

Ubuntu Linux-ondersteuning.

Toekomstbestendig met Ubuntu Linux., de populairste Linux-distributie ter wereld. Ubuntu staat bekend om zijn beveiliging, stabiliteit en ondersteuning en is ook nog een van de meest betaalbare open-source-platforms op de markt.

Betrouwbaardere, veiligere en snelle toegang tot uw gegevens.

Claris blijft toegewijd aan beveiliging, prestaties en een infrastructuur die voldoet aan It-vereisten, zodat u vol vertrouwen kunt blijven implementeren.

FileMaker Server-updates:

 • Met de nieuwe en verbeterde logviewer kunt u een enkel bestand of meerdere bestanden tegelijkertijd bekijken en zelfs logs filteren.
 • Met de FileMaker Admin API kunt u nu eenvoudig FileMaker Server-instellingen configureren, zonder dat u de Admin Console hoeft te gebruiken.
 • Nieuwe knop in de Admin Console biedt snelle creatie van een SSL-verzoek.
 • Verbeteringen in stabiliteit, betrouwbaarheid en prestaties.

FileMaker Cloud-updates:

 • Verschil in functionaliteit tussen on-premise FileMaker Server en FileMaker Cloud kleiner gemaakt.
 • Plan FileMaker-scripts nu direct vanuit het Admin Console.
 • Gebruik de logviewer om eenvoudig vanuit de Admin Console logboekbestanden te downloaden en weergeven.
 • Verbeteringen in stabiliteit, betrouwbaarheid en prestaties.

Probeer de Quickstart-ervaring uit.*

Probeer onze volgende generatie no code app-maker*, een nieuwe manier om in enkele minuten met een eenvoudige interface FileMaker-apps te maken door onderdelen naar hun plek te slepen.

*Momenteel alleen beschikbaar in FileMaker Pro op macOS en in FileMaker Cloud.

Bouw apps nog sneller.

Met de FileMaker-quickstart-ervaring sleept u velden eenvoudig naar hun plek om eigen lay-outs te maken.

Voeg navigatie toe aan uw apps.

Voeg eenvoudig navigatieknoppen toe zonder te hoeven weten hoe u scripts schrijft.

Sleep en zet neer om relaties te maken.

Koppel uw gegevens door eenvoudig een tabel te verslepen en neer te zetten in een lay-out. U hoeft geen verstand te hebben van gegevensmodellering.

Neem add-ons op met een eenvoudige sleepfunctie.

Bouw robuuste apps sneller dan ooit. Het is een geheel nieuwe manier om eenvoudig meer functionaliteit aan uw apps toe te voegen.

Voeg add-ons met uitgebreide functies toe.

Sleep add-ons, zoals kanbanboards, fotoalbums, streepjescodesgenerators, kalenders en meer naar uw app.

Bekijk een korte demo.

Zie hoe u snel nieuwe functionaliteit in uw apps opneemt
met behulp van add-ons.

Ontdek Claris Marketplace.

Vind en integreer een breed scala aan toonaangevende add-ons die door de deskundige partners van Claris zijn gemaakt.

"Het is adembenemend om te zien dat je een add-on naar de lay-out sleept en de add-on gewoon tot leven ziet komen. Dat gaat voor een explosie van creativiteit zorgen die we sinds FileMaker 7 niet meer hebben gezien."

Todd Geist Geist Interactive

Todd Geist

Breid het platform uit met JavaScript.

Maak krachtige, moderne apps door kant-en-klare JavaScript-bibliotheken of uw eigen code te gebruiken.

JavaScript en FileMaker-scripts.

JavaScript in een webviewer en FileMaker-scripts kunnen rechtstreeks communiceren. Ze kunnen elkaar aanroepen en met elkaar informatie uitwisselen.

Sluit JavaScript rechtstreeks in uw apps in.

Neem dingen op als kaarten, bewegende afbeeldingen, gegevensvisualisaties en meer.

Voorbeelden van JavaScript-bibliotheken die in uw app op maat kunnen worden ingesloten:

D3.js is een JavaScript-bibliotheek om documenten op basis van gegevens te bewerken. D3 brengt uw gegevens tot leven.

DC.js is een eenvoudige, maar krachtige JavaScript-bibliotheek voor gegevensvisualisatie en -analyse in de browser en op mobiele apparaten.

TOAST UI Calendar is een agenda met verschillende typen weergaven, standaard pop-ups, mogelijkheden om agenda's in formaat aan te passen en meer.

Cris Ippolite
"In FileMaker 19 maakt systeemeigen ondersteuning voor JavaScript aangepaste implementaties makkelijker dan ooit en met nieuwe add-ons bespaar je honderden uren aan JavaScript-programmering door je apps gewoon te verslepen. Lang leve de democratisering van code! JavaScript-ondersteuning in FileMaker 19 is een echte gamechanger."

Cris Ippolite iSolutions

Mobiele AI. Slimmere apps.

Ontdek het potentieel van uw gegevens en maak rijkere gebruikerservaringen mogelijk met AI en machine learning voor slimmere apps.

Ingebouwde ondersteuning voor ML.

Werk op uw apparaat met machine learning-modellen voor classificering van afbeeldingen, sentimentanalyse, objectdetectie en meer.

Ondersteuning voor Siri Shortcuts.

U kunt in FileMaker Go en FileMaker Pro met uw stem zoeken naar records, rapporten opmaken voor specifieke datums, bijlagen versturen via e-mail, inventaris bijwerken, bestanden die zijn opgeslagen in containervelden bijwerken en nog veel meer.

Lezen van NFC-tags (near field communication)

Haal snel informatie op over producten met tags, navigeer naar een specifiek item in een database of check in bij een kiosk.

Probeer het eens.

Probeer FileMaker Pro voor 45 dagen.

Neem contact op.

Praat met een Claris-vertegenwoordiger over een licentieplan op maat.

Claris Connect gebruiken

Maak verbinding met al uw apps on-premise en in de cloud.

Zoek bronnen.

Ontdek overzichtsvideo's, zelfstudies, infographics en meer.