Nieuwe Claris FileMaker 19.6

Werk vandaag nog bij naar FileMaker 19.6. Deze versie omvat belangrijke functieverbeteringen en meer dan 100 bugfixes.

Krijg een gratis proefversie

FileMaker 19v6

Nieuwe ontwikkeltools om nog productiever en efficiënter te werken

Met Claris FileMaker 19.6 worden de prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid aanzienlijk verbeterd op de recentste besturingssystemen van Apple: macOS Ventura, iOS 16 en iPadOS 16. Bovendien krijgt u nog meer nieuwe tools waarmee u de lastige problemen binnen uw bedrijf kunt oplossen.

Betere beheeropties met automatisering

Krijg betere beheeropties en een hogere gegevensintegriteit dankzij automatisering.

 • TransactiesZorg voor een betere gegevensintegriteit met ondersteuning voor transacties. Met behulp van scripts kunt u bulksgewijs wijzigingen aanbrengen in records en deze automatisch ongedaan maken als er tijdens de uitvoering een fout optreedt. Deze functie is zeer geschikt voor apps op het gebied van boekhouding, facturen en andere financiële processen waarbij wijzigingen voor een groep records gelijktijdig moeten worden doorgevoerd. Gebruik transacties om sets records te maken, bewerken en wissen.

Tijdbesparende administratieve tools

Ontwikkelaars kunnen hun apps op maat makkelijker beheren met deze tijdbesparende tools.

 • Back-upoptie Alleen klonenMaak snel een kloon van uw app die wordt gehost op FileMaker Server. U hoeft niet eerst een back-up van de gegevens te maken of het bestand te verifiëren. Met deze optie kunnen ontwikkelaars tijd besparen als ze alleen een kloon nodig hebben en niet willen wachten op de back-up van een groot bestand.
 • BeheerdersrollenRegel de toegang tot uw databases op een gedetailleerder niveau met de nieuwe Beheerdersrollen. Met deze functie kunt u een subset van de beschikbare databases beheren via een aparte combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, met ook een gekozen subset privileges.
 • Ondersteuning voor extra database- of containermapOm de beste hosting te kunnen bieden, hebt u in FileMaker Server Admin Console en de FileMaker Admin API nu de mogelijkheid om een tweede databasemap en een tweede containermap in te stellen, en back-ups van bestanden te maken in een tweede map met containergegevens.

Krachtigere beveiliging en verificatie

Krijg toegang tot gedetailleerdere beveiligings- en verificatiefuncties om apps veilig en privé te houden.

 • Ondersteuning voor aanmelden met AppleNaast Amazon, Google en Microsoft Azure Active Directory wordt ook Apple nu ondersteund als OAuth-identiteitsprovider. Accounts worden automatisch beveiligd met meervoudige verificatie.
 • PKI-verificatieDe FileMaker Admin API kan worden gevalideerd via PKI-verificatie. Beheerders kunnen dan een gegenereerd webtoken gebruiken in plaats van een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast kunnen andere toepassingen gebruikmaken van de FileMaker Admin API zonder volledige beheerderstoegang tot FileMaker Server te hebben.
 • Toegang tot Admin Console beperken op basis van IP-adresFileMaker Server Admin Console en de FileMaker Admin API bieden opties om de toegang tot Admin Console te beperken op basis van IP-adres. Zo verkleint u de kans op brute force-aanvallen.
 • Bescherming tegen niet-geverifieerde toegangDatabases filteren is nu standaard ingeschakeld. Daardoor zijn geverifieerde aanmeldgegevens nodig om bestanden te bekijken op FileMaker Server. Deze functie kan ook worden gebruikt voor de FileMaker Data API.

Meer functies en updates van het besturingssysteem

 • FileMaker 19.6.1 ondersteunt de recentste besturingssystemen van Apple: macOS Ventura, iOS 16 en iPadOS 16.
 • FileMaker WebDirect ondersteunt nu tot 600 gelijktijdige gebruikersverbindingen op Ubuntu Linux.
 • De verbeterde CSS-caching in FileMaker WebDirect optimaliseert de prestaties voor automatische formaataanpassing van lay-outs en Java-webpublicaties.
 • OpenSSL 3.0.7 wordt ondersteund.
 • Meer dan 100 bugs zijn opgelost voor het FileMaker Platform 19.6.1.

Meer weten over alle nieuwe functies in FileMaker 19.6?

Klik hier ›

Meer recente functies van FileMaker 19:

Neem add-ons op met een eenvoudige sleepfunctie

Bouw robuuste apps sneller dan ooit. Het is een geheel nieuwe manier om eenvoudig meer functionaliteit aan uw apps toe te voegen.

Voeg add-ons met uitgebreide functies toe

Sleep add-ons, zoals kanbanboards, fotoalbums, streepjescodesgenerators, kalenders en meer naar uw app.

Bekijk een korte demo

Zie hoe u snel nieuwe functionaliteit in uw apps opneemt
met behulp van add-ons.

Ontdek Claris Marketplace

Vind en integreer een breed scala aan toonaangevende add-ons die door de deskundige partners van Claris zijn gemaakt.

"Het is adembenemend om te zien dat je een add-on naar de lay-out sleept en de add-on gewoon tot leven ziet komen. Dat gaat voor een explosie van creativiteit zorgen die we sinds FileMaker 7 niet meer hebben gezien."

Todd Geist Proof+Geist

Todd Geist

Haal meer uit het platform

Maak krachtige, moderne apps door kant-en-klare JavaScript-bibliotheken of uw eigen code te gebruiken.

JavaScript en FileMaker-scripts

JavaScript in een webviewer en FileMaker-scripts kunnen rechtstreeks communiceren. Ze kunnen elkaar aanroepen en met elkaar informatie uitwisselen.

Sluit JavaScript rechtstreeks in uw apps in

Neem dingen op als kaarten, bewegende afbeeldingen, gegevensvisualisaties en meer.

OData

Integreer uw FileMaker-gegevens gemakkelijk in uw andere apps en services met de populaire, op REST gebaseerde integratiestandaard OData: naast Linux nu ook beschikbaar op Windows en macOS.

Ondersteuning voor Livetekst en QR Code

Krijg meer mogelijkheden voor het vastleggen van gegevens. Voeg QR Code-gegevens en livetekst uit afbeeldingen toe aan uw FileMaker-bestanden (beschikbaar voor de recentste Apple-besturingssystemen).

Cris Ippolite

"In FileMaker 19 maakt systeemeigen ondersteuning voor JavaScript aangepaste implementaties makkelijker dan ooit en met nieuwe add-ons bespaar je honderden uren aan JavaScript-programmering door je apps gewoon te verslepen. Lang leve de democratisering van code! JavaScript-ondersteuning in FileMaker 19 is een echte gamechanger."

Cris Ippolite iSolutions

Verbeterde prestaties en betrouwbaarheid

Dankzij verbeterde prestaties en betrouwbaarheid kunt u gebruikmaken van een moderne infrastructuur die aan de IT-vereisten voldoet.

Ondersteuning voor Ubuntu 20.04

U krijgt professionele Linux met ondersteuning voor Ubuntu 20.04 LTS in Claris FileMaker Server. U profiteert ook van ondersteuning voor de recentste externe bibliotheken, beveiligingsfuncties en prestatieverbeteringen.

Kopie opslaan als XML

Genereer razendsnel XML-weergaven van uw FileMaker-bestanden op FileMaker Server. Profiteer van betere automatiseringsmogelijkheden, gedetailleerde auditcontrole met versiebeheer en eenvoudigere integratie met tools van derden.

Vince Menanno

"Een kopie opslaan als XML op FileMaker Server is echt ideaal voor de productiviteit van ontwikkelaars. We waren bezig met een oplossing van gemiddelde grootte die een XML-bestand van 73 MB genereerde. Lokale opslag duurt ongeveer 9 minuten. Maar het duurt maar 3,6 seconden om het op de server uit te voeren. Wat een verschil!"

Vince Menanno Beezwax Datatools, Inc.

Afbeelding van Claus

"Onze Mac- en iOS-gebruikers kunnen aan de slag met de geweldige functie Livetekst. Deze functie is met name handig als u in het veld gegevens vastlegt met uw iPhone. Nog niet eerder konden we zo makkelijk tekst in oplossingen importeren."

Claus Lavendt DataManix

Mobiele AI, slimmere apps

Ontdek het potentieel van uw gegevens en maak rijkere gebruikerservaringen mogelijk met AI en machine learning voor slimmere apps.

Ingebouwde ondersteuning voor ML

Werk op uw apparaat met machine learning-modellen voor classificering van afbeeldingen, sentimentanalyse, objectdetectie en meer.

Ondersteuning voor Siri-opdrachten

U kunt in FileMaker Go en FileMaker Pro met uw stem zoeken naar records, rapporten opmaken voor specifieke datums, bijlagen versturen via e-mail, inventaris bijwerken, bestanden die zijn opgeslagen in containervelden bijwerken en nog veel meer.

Lezen van NFC-tags (near field communication)

Haal snel informatie op over producten met tags, navigeer naar een specifiek item in een database of check in bij een kiosk.

Probeer het eens

Probeer FileMaker Pro voor 45 dagen.

Neem contact op

Praat met een Claris-vertegenwoordiger over een licentieplan op maat.

Gebruik Claris Connect

Maak verbinding met al uw apps on-premise en in de cloud.

Zoek bronnen

Ontdek overzichtsvideo's, zelfstudies, infographics en meer.