Nieuwe Claris FileMaker 19.5

Profiteer van aanzienlijk verbeterde prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid om uw apps toekomstbestendig te maken.

Krijg een gratis proefversie

FileMaker 19v5

De meest flexibele en toekomstbestendige technologie

Claris FileMaker 19.5 is onze krachtigste versie tot nu toe. Hiermee leggen we de basis voor de toekomst van het Claris Platform en versterken we de professionele low-code-functionaliteit van FileMaker met nog meer uitbreidingsmogelijkheden. Voeg meer functionaliteit aan uw apps toe en integreer ze met alles wat u nodig hebt.

Wilt u voortdurend verbeteren en waarde genereren in de gehele organisatie? Met deze versie ligt succes in het verschiet. Met de vertrouwde tools die u nu al gebruikt, bent u beter uitgerust om innovatieve apps te ontwikkelen voor ingewikkelde toepassingen, en om uw carrière naar een hoger niveau te tillen.

Nog meer uitbreidingsmogelijkheden

Voor moderne apps is gegevens delen een must. Daarom biedt FileMaker 19.5 eenvoudige integraties zodat uw apps overal mee werken en u meer functionaliteit kunt toevoegen. Enkele van de verbeteringen:

 • ODataIntegreer uw FileMaker-gegevens gemakkelijk in uw andere apps en services met de populaire, op REST gebaseerde integratiestandaard OData: naast Linux nu ook beschikbaar op Windows en macOS.
 • Ondersteuning voor Livetekst en QR CodeKrijg meer mogelijkheden voor het vastleggen van gegevens. Voeg QR Code-gegevens en livetekst uit afbeeldingen toe aan uw FileMaker-bestanden (beschikbaar voor de recentste Apple-besturingssystemen).
 • OAuth-scripts voor FileMaker WebDirectVoeg OAuth-aanmeldknoppen toe aan uw eigen websites met behulp van JavaScript.
 • Ondersteuning voor GS1-streepjescodesScan GS1-streepjescodes op uw iPad of iPhone met de uitgebreide ondersteuning voor streepjescodes.
 • Verbeterde tools voor gegevensmigratieStroomlijn de gegevensmigratie wanneer u bestanden in meerdere talen bijwerkt. U kunt nu bovendien gratis gebruikmaken van alle ontwikkeltools.
 • Verbeterde JSON-berekeningsfunctieBepaal of uw JSON-syntaxis geldig is met de nieuwe berekening JSONGetElementType. Voorkom fouten en besteed minder tijd aan probleemoplossing.

Meer prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid

We blijven werken aan de prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid om een moderne infrastructuur te bieden die voldoet aan de IT-vereisten. Enkele functies van FileMaker 19.5:

 • Ubuntu 20.04U krijgt professionele Linux met ondersteuning voor Ubuntu 20.04 LTS in Claris FileMaker Server. U profiteert ook van ondersteuning voor de recentste externe bibliotheken, beveiligingsfuncties en prestatieverbeteringen. Wordt uitgevoerd op open source NGINX voor krachtige webweergaven.
 • Kopie opslaan als XMLGenereer razendsnel XML-weergaven van uw FileMaker-bestanden op FileMaker Server. Profiteer van betere automatiseringsmogelijkheden, gedetailleerde auditcontrole met versiebeheer en eenvoudigere integratie met tools van derden.
 • Resumés aan de serverzijdeVersnel de gegevensverwerking voor groepen records met communicatie aan de serverzijde.
 • Parallelle back-upsGroepeer gerelateerde back-upbestanden automatisch en voer ze tegelijkertijd uit voor een efficiëntere verwerking.
 • Back-ups annulerenU kunt back-ups eenvoudig annuleren als het proces wordt onderbroken of als er eerst een andere bewerking moet worden uitgevoerd om het onderhoud te versoepelen.
 • Beveiliging van fmp-URLVoorkom dat hosts verbinding maken met kwaadaardige clients dankzij proactieve waarschuwingen.
 • Groter cachegeheugenMet 4 keer meer cache kunt u geheugenintensieve taken effectiever uitvoeren op de FileMaker Server-scriptengine.
 • Prestatieverbeteringen van FileMaker WebDirectErvaar de verbeterde prestaties van FileMaker WebDirect met CSS-caching aan de serverzijde.
 • BugfixesFileMaker 19.5 biedt bijna 400 bugfixes. Hieronder vallen verbeteringen voor beveiliging, installatieprocessen, berekeningsfuncties, Scriptwerkruimte, FileMaker WebDirect, FileMaker Admin API en nog veel meer.
  Meer informatie ›
Vince Menanno

"Een kopie opslaan als XML op FileMaker Server is echt ideaal voor de productiviteit van ontwikkelaars. We waren bezig met een oplossing van gemiddelde grootte die een XML-bestand van 73 MB genereerde. Lokale opslag duurt ongeveer 9 minuten. Maar het duurt maar 3,6 seconden om het op de server uit te voeren. Wat een verschil!"

Vince Menanno Beezwax Datatools, Inc.

Afbeelding van Claus

"Onze Mac- en iOS-gebruikers kunnen uitkijken naar de nieuwe functie Livetekst. Deze functie is met name handig als u in het veld gegevens vastlegt met uw iPhone. Nog niet eerder konden we zo makkelijk tekst in oplossingen importeren."

Claus Lavendt DataManix

Meer recente functies van FileMaker 19:

Add-ons | JavaScript | Mobiele AI

Neem add-ons op met een eenvoudige sleepfunctie

Bouw robuuste apps sneller dan ooit. Het is een geheel nieuwe manier om eenvoudig meer functionaliteit aan uw apps toe te voegen.

Voeg add-ons met uitgebreide functies toe

Sleep add-ons, zoals kanbanboards, fotoalbums, streepjescodegenerators, kalenders en meer naar uw app.

Bekijk een korte demo

Zie hoe u snel nieuwe functionaliteit in uw apps opneemt
met behulp van add-ons.

Ontdek Claris Marketplace.

Vind en integreer een breed scala aan toonaangevende add-ons die door de deskundige partners van Claris zijn gemaakt.

"Het is adembenemend om te zien dat je een add-on naar de lay-out sleept en de add-on gewoon tot leven ziet komen. Dat gaat voor een explosie van creativiteit zorgen die we sinds FileMaker 7 niet meer hebben gezien."

Todd Geist Geist Interactive

Todd Geist

Breid het platform uit met JavaScript

Maak krachtige, moderne apps door kant-en-klare JavaScript-bibliotheken of uw eigen code te gebruiken.

JavaScript en FileMaker-scripts

JavaScript in een webviewer en FileMaker-scripts kunnen rechtstreeks communiceren. Ze kunnen elkaar aanroepen en met elkaar informatie uitwisselen.

Sluit JavaScript rechtstreeks in uw apps in

Neem dingen op als kaarten, bewegende afbeeldingen, gegevensvisualisaties en meer.

Voorbeelden van JavaScript-bibliotheken die in uw app op maat kunnen worden ingesloten:

D3.js is een JavaScript-bibliotheek om documenten op basis van gegevens te bewerken. D3 brengt uw gegevens tot leven.

DC.js is een eenvoudige, maar krachtige JavaScript-bibliotheek voor gegevensvisualisatie en -analyse in de browser en op mobiele apparaten.

TOAST UI Calendar is een agenda met verschillende typen weergaven, standaard pop-ups, mogelijkheden om agenda's in formaat aan te passen en meer.

Cris Ippolite

"In FileMaker 19 maakt systeemeigen ondersteuning voor JavaScript aangepaste implementaties makkelijker dan ooit en met nieuwe add-ons bespaar je honderden uren aan JavaScript-programmering door je apps gewoon te verslepen. Lang leve de democratisering van code! JavaScript-ondersteuning in FileMaker 19 is een echte gamechanger."

Cris Ippolite iSolutions

Mobiele AI, slimmere apps

Ontdek het potentieel van uw gegevens en maak rijkere gebruikerservaringen mogelijk met AI en machine learning voor slimmere apps.

Ingebouwde ondersteuning voor ML

Werk op uw apparaat met machine learning-modellen voor classificering van afbeeldingen, sentimentanalyse, objectdetectie en meer.

Ondersteuning voor Siri-opdrachten

U kunt in FileMaker Go en FileMaker Pro met uw stem zoeken naar records, rapporten opmaken voor specifieke datums, bijlagen versturen via e-mail, inventaris bijwerken, bestanden die zijn opgeslagen in containervelden bijwerken en nog veel meer.

Lezen van NFC-tags (near field communication)

Haal snel informatie op over producten met tags, navigeer naar een specifiek item in een database of check in bij een kiosk.

Probeer het eens

Probeer FileMaker Pro voor 45 dagen.

Neem contact op

Praat met een Claris-vertegenwoordiger over een licentieplan op maat.

Gebruik Claris Connect

Maak verbinding met al uw apps on-premise en in de cloud.

Zoek bronnen

Ontdek overzichtsvideo's, zelfstudies, infographics en meer.